Toyota Camry 2.0G 2011 Review


Received the car on 7th April 2011.

1. Comfort - exceed expectation. Leather and seat quality is outstanding. The adjustable lumbar support, really make it comfortable. The aircond and audio control kat steering is positioned nicely for my long fingers.
But for the aircond, it lacks the blower level control. Ada temperature level je.
2. Outside noise insulation- better than altis but not as good as optra. On cruising mode on the highway, I dont need to crank up the volume on the radio mcm altis. But compare to optra, I can still hear woooshing sound of air at 100 km/jam. Optra aku lenjan sampai 130 km/jam pun, sayup2 je bunyi angin.
3. Audio - higher quality than altis. Takleh compare ngan optra sbb optra aku dah upgrade ke 5.1 HU. Speakers positioning acceptable. Volume memory for each different mode CD, radio and aux. Aux input dkt dgn armrest makes it convenient nak control ipod. But still contemplating whether nak upgrade ICE tak.
4. Cabin space - puas hati gila. Dgn seat position aku yg ke belakang sgt due to long legs, legroom belakang sgtlah selesa. Letak 2 baby car seats pun, seat tengah still selesa. Aku suka idea hand brake dia sebenarnya footbrake so takde lever kat centre console.
5. Air cond - sejuk hehehe biasalah baru tapi full blower dia tak sebising altis. I like the dual control and also rear air duct.
6. Suspension - keras. Naik bump boleh rasa mcm 'tuk' tapi tak rasa terhenjut2.
7. Handling - much better than altis but takde byk beza dgn optra. Semalam layan cornering at 110 km/jam, confident level sama mcm optra.
8. Parking - stress. Nak naik parking rams ofis aku, berpeluh gak ketiak. Tight spot mmg nak kena extra cautious.
10. Gear change - very smooth. Tapi aku rasa typical VVTI, certain times aku rasa mcm dia rev terlebih2. Especially kalau naik bukit. Masuk D mmg tak terasa.
Post a Comment